Dekhengsten


Met heel veel trots bieden wij dit jaar 3 fantastische Schwarzwälder dekhengsten aan!
we stellen per stuk aan je voor LVV Modem, Florian en Ventus.

Alle hengsten zijn pssm getest en vrij. SEM en EVA getest en vrij.


Dekgeld: €420
Dit bedrag is ex btw en ex verzendkosten.
Hier zitten 2 cyclussen bij.


 Als je voor 9 uur ochtends besteld is einde middag in huis. We leveren op elk adres is Nederland. Voor meer informatie of de dekvoorwaarden, stuur gerust een berichtje!

 

Ter Dekking

LVV MODEM


Modem, is de goedgekeurde zoon van Elite hengst Modus. Modem is een prachtige stabiele hengst met een enorm lief en zacht karakter. Hij leert enorm snel en is erg slim. 

 

LVV Modem


Goedgekeurde dekhengst LVV Modem!

Wat een enorme eer weer om deze hengst aan te mogen bieden voor het dekseizoen!

Modem is een goed gekeurde Schwarzwälder hengst. Hij is nu 19 jaar jong maar is nog in de bloei van z’n leven! En zijn leeftijd veranderd natuurlijk niks aan zijn goede genen die hij doorgeeft. Ook de kwaliteit van zijn sperma is nog steeds van top kwaliteit. Modem is afkomstig van staatstoeterij Marbach waar hij veel goedgekeurde zoons en dochters heeft gefokt.

Modem is de zoon van Elite hengst Modus en heeft zijn enorme lieve en zachtaardige karakter van z’n vader! Kwa looks is hij zelfs nog mooier! Hij heeft meer behang en is een stuk groter! Ook is hij koffievos van vacht met en enorme bos lichte manen. Dit is ook hetgeen wat hij doorfokt. Ik heb al veel kinderen van hem mogen verkopen en ontmoeten en die waren allemaal stuk voor stuk mooi aan de maat met een geweldig lief en zacht karakter met veel behang en een donkere vacht. Alle nakomelingen zijn nieuwsgierig, leergierig, en vooral erg mensgericht. 

Modem meet als stokmaat 157 en fokt ook groot door! 

Deze hengst heeft zijn kwaliteiten al echt laten zien! Dat is ook de rede dat hij stempelhengst genoemd word.

Modem is beschikbaar via vers verzendsperma door heel Nederland en zoals al eerder gezegd mag hij elk ras dekken! 

De ervaring met kruisingen zijn ook geweldig! Er zijn al meerdere kruisingen met Haflingers,  Tinkers en Schimmels bekend! De reden van de kruisingen zijn vaak om wat meer body en stabiliteit in het karakter mee te geven. Geboren: 05-04-2003 
Stokmaat: 157
Pssm1: vrij
Ras: Schwarzwälder Fuchs 
Dekgeld: 420


zonen 

Modem heeft meerdere goedgekeurde zonen. Hieronder een klein voorbeeld van hoe hij fokt.

hier een voorbeeld van de dochters

ter dekking

Florian

We stellen jullie voor aan deze lieve buffel!

Florian

Florian is een echte krachtpatser, met zijn brede boeg en barocke bouw, en zijn 159 is hij echt een flinke tank! Een vriendelijke tank om wel te verstaan.
Florian heeft een onwijs slim en werkwillig karakter. Hij houd erg van voor de koets lopen maar kilometers buiten rijden draait hij zijn hand ook niet voor om. Florian heeft uitstekende beweging waar hij dus ook 8,75 scoorde voor de stap en 8,50 voor zijn draf. Hij werd nummer 1 van de dag tijdens zijn keuring en won met een totale score van 8,5.
Florian heeft in Nederland nog niet veel nakomelingen. De nakomelingen die we kennen zijn erg zacht van krakter en hebben zijn  mooie beweging
-
Geboren : 08-02-2009
Stokmaat: 159
Pssm1: Vrij
Ras: Schwarzwälder Fuchs
Dekgeld: 420


ter dekking

Ventus

wat een bijzondere verschijning is deze jonge hengst. Hij steelt met zijn drie jaar al menig hart. 

Ventus

 

Wat een verschijning is deze jonge schwarzwälder hengst. Met zijn grijze gekrulde haar, zijn gidszwarte vacht en zijn helder blauwe oog is hij echt een eye catcher. Ventus is op dit moment nog niet officieel goed gekeurd als schwarzwälder dekhengst daarom adviseren wij om hem nu alleen nog met andere rassen te laten dekken. Ventus is op dit moment 3 jaar en moet nog flink in de groei. 
Ventus is onwijs slim maar erg mensgericht. Hij maakt zo  mooi contact en houd van werken.  We hebben hem al voorgesteld tijdens de keuring en daar vonden ze zijn stap uitmuntend en zijn draf mooi en ruim. We kunnen niet wachten om te zien wat deze man in het fokprogramma gaat doen!!

Geboren : 03-03-2020
Stokmaat: 150
Pssm1: Vrij
Ras: Schwarzwälder Fuchs
Dekgeld: 420