dagbesteding

Dagbesteding

Op de stoeterij bied ik kleinschalig, leuke dagbestedingsplekken aan voor mensen die graag buiten bezig zijn en zich aangetrokken voelen tot de zorg (en magie) van paarden. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte om jezelf te zijn en om op je eigen tempo aan je doelen en wensen te werken.  Dit doen wij vanuit een goed georganiseerde dag-structuur.
 
 Er wordt geholpen bij het fokprogramma, geknuffeld, geholpen met klanten, paardrijles gegeven en uiteraard goed voor de paarden gezorgd. Als je goed paard kunt rijden kunnen we samen rijden en buitenritten maken, anders is dit een doel waar we naartoe kunnen werken! Naast de dagelijkse zorg voor de paarden is er in overleg alles mogelijk op mijn dagbesteding, als het slecht weer is dan vinden we het creatief bezig zijn leuk. Denk hierbij aan knutselen of bijvoorbeeld het maken en bouwen van een hok of iets voor de paarden. we hebben een gezellige ruime keuken waar we met z'n alle kunnen eten en lunchen. 

 Wil je ook leren rijden of naast de paardenzorg juist even heel wat anders doen? Ik sta overal open voor, the sky is the limit zeg ik altijd maar.... Ik hecht nou eenmaal waarde aan plezier, creativiteit, positiviteit , groei en ondernemen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er een goede balans is tussen inspanning en ontspanning, zo houden we het leuk!

Wist je dat je door met paarden te werken ook heel veel over jezelf kan leren? Het is niet voor niets dat paarden steeds meer ingezet worden bij coaching en dat er steeds meer wetenschappelijk bewijs wordt verzameld om paarden in te zetten bij het helen van trauma (PTSS). Paarden zijn namelijk van nature heel sensitief, het zijn vluchtdieren en leven altijd in het hier en nu. Ze reageren dus ook op jou. Ze reageren op je gemoedstoestand, je intenties en eventuele angsten. En daar waar de wetenschap nog onderzoek doet, is dit voor mij een weten en extra reden om mensen tussen deze mooie dieren een fijne plek te bieden.

Wat bied ik

- Meer structuur in je dagelijks leven
- Een stabiele, beschermde en vertrouwde omgeving in de rust en ruimte van het platteland
- Een ruime schaal aan sociale contacten met mensen en dieren
- Je absolute zelf kunnen zijn
- Geactiveerd en uitgedaagd worden
- De combinatie van buiten werken maar ook een fijne plek om binnen terug te trekken
- Alles leren over paarden, hun verzorging, paardentaal en wat paarden in hun spiegeling jou te bieden hebben
- Mogelijkheid om een moestuin aan te leggen/onderhouden
- Mogelijkheid om een dierenverblijf voor varkentjes, geitjes en konijntjes te maken
- Creatief bezig zijn; knutselen, fotograferen, bouwen
- Leuke uitjes

Mijn kracht is dat ik naar iedereen individueel kijk en zorg op maat lever,
want ieder mens is uniek.


logeren

Ben jij opzoek naar een leuke plek om vakantie te vieren?  Ook dit is bij ons mogelijk! Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een logeerweekend of een midweek. In de tijd dat jij er bent proberen we vooral heel veel leuke dingen te doen en alles staat in het teken van vakantie vieren en plezier maken! We maken van tevoren samen een planning, en je slaapt bij ons in de boerderij en hebt je eigen slaapkamer.  Op de Stoeterij hebben we veel verschillende dingen te bieden! Heb jij juist meer behoefte aan structuur? Dan kunnen we daar natuurlijk ook voor zorgen.

voor vragen mag er altijd gebeld worden, want in overleg is veel mogelijk.

 +316 22 27 42 78Voor wie?

Ik staan open voor iedereen die zich geroepen voelt door mijn fijne plek. Ik heb dan ook niet heel veel met labels want ieder mens is nu eenmaal uniek en altijd meer dan een diagnose maar mijn ervaring is breed.

Mijn ervaring: 
LVG, ASS, ADHD, NAH, burn-out, verslavingsproblematiek.

samenwerken?

Heb jij een SKJ-registratie maar je wilt wat anders dan je huidige werk, of wil je graag dagbesteding geven maar heb je de plek niet? Zou je willen overleggen wat de mogelijkheden zijn om samen te werken? neem dan contact op met mij!