fokken

Wij fokken elk jaar met verschillende merries en hengsten. Om het ras in tact te houden proberen wij zo veel mogelijk te variëren met verschillende bloedlijnen.
Elk jaar is het weer geweldig om al dat vrolijke nieuwe leven op de stoeterij te zien!

dekken

Met mijn dekhengst Modem bied ik dekkingen aan. Ook help ik met uitzoeken van de beste hengst voor jouw merrie, met het minste inteeltpercentage.

Verkoop

Wij bieden regelmatig verschillende Fuchsen te koop aan. Door de grote vraag proberen wij iedereen zo goed mogelijk te helpen en genoeg tijd te geven. Op het moment werken wij voor de volwassen paarden met een wachtlijst.

Ter Dekking

LVV MODEM

Modem, is de goedgekeurde zoon van Elite hengst Modus. Modem is een prachtige stabiele hengst met een enorm lief en zacht karakter. Hij leert enorm snel en is erg slim. 

Modem net aangekomen op de stoeterij

Met zijn 18 jaar nog in topvorm!

Power house!

 

Modem

Modem, is de goedgekeurde zoon van Elite hengst Modus. Modem is een prachtige stabiele hengst met een enorm lief en zacht karakter. Hij leert enorm snel en is erg slim. 

Modem is met zijn grote bouw, donkere vacht en  lange lichte manen is hij een geweldige verschijning!

Er lopen al verschillende zoons en dochters van Modem rond en daaraan kun je zien dat hij zijn geweldige genen doorfokt! ze zijn stuk voor stuk erg koel in het hoofd erg mensgericht en knuffelkonten. Kwa uiterlijk hebben ze vaak een donkere vacht en lange manen! Modem is naar Nederland gehaald nog toen de tijd door mijn moeder vanuit staatstoeterij Marbach. In de tussentijd heeft hij bij een collega in prive gebruik gestaan. Vandaar dat ik super trots ben dat hij weer terug is!


Deze geweldige hensgt is 18 jaar oud, maar staat nog in de bloei van zijn leven! Modem staat ter dekking via verzendsperma. 

Modem mag alle rassen dekken. Dus wil jij een leuke mix? Dan kan dat ook!

Als u de dag van te voren besteld dan springen we de volgende ochtend en is het s'middags of s'avonds in huis. We leveren op elk adres is Nederland.Hengstboek:              1
Schofthoogte:           157 cm
Pssm:                              vrij
Cem:                                vrijkosten:  € 380 
Ex btw ex verzending
 

We zijn meer dan een groepje experts. We zijn een familie van gelijkgestemden en we gebruiken onze passie en wat we kunnen om echt een verschil te maken.

te koop

 

Regelmatig importeer ik Schwarzwälder Fuchsen uit Duitsland naar Nederland. De paarden die ik koop importeer ik via mijn Duitse collega’s die vaak de geschiedenis van het te kopen paard kennen. 

Ik verkoop paarden om hun 'forever' huisje te vinden. Een klik is voor mij dus ook heel belangrijk. Ik leer de paarden kennen, zo kan ik jou vertellen of hij voldoet aan het gene wat jij zoekt en bij jou past. zodat jullie allebei gelukkig zijn met elkaar!

Ik ben er van bewust dat een paard aankopen een grote beslissing is. Daarom wil ik iedereen de tijd geven die men nodig heeft om een keus te maken ondanks de grote vraag naar de Schwärzwalders.

Andere rassen

Omdat de vraag naar brave bereden Schwarzwälders zo groot is en die helaas erg zeldzaam zijn, heb ik besloten om ook andere rassen te gaan verkopen.  Maar ik blijf natuurlijk bij koudbloed, stabiel, trouw, mensgericht en heel braaf! Zo staan er nu een Percheron mix te koop en een super brave Normandische Cob ruin.


recensie

 
Ik heb een hele prettige koop ervaring bij je gehad. Ik begrijp heel goed dat het moeilijk voor je is zo veel ontzettend leuke dieren onder je hoede te krijgen en daar zorg voor te dragen met heel je hart om vervolgens weer afscheid van ze te moeten nemen. Dat is gewoon af en toe verdrietig. Maar je doet het fantastisch. Ik heb het prettig gevonden dat ik zo'n uitgebreide bezichtig kreeg en tussendoor langs mocht komen. Daardoor heb ik geen moment hoeven twijfelen aan mijn aankoop. Toen ik een klein beetje bang was dat ik te enthousiast ja had gezegd, was dat meteen verdwenen toen ik hem zag bij mijn tussentijdse bezoek. 
 
Je straalt heel erg je enthousiasme en liefde uit en dat vind ik geweldig. Dankjewel daarvoor!❤️ 

Het Ras

"De meeste paarden worden steeds heter gefokt, waardoor er voor de onzekere of recreatieve ruiters steeds minder geschikte paarden te vinden zijn."

Karakter

De Schwarzwälder Fuchs is een robuust, rustig, zeer vriendelijk en stabiel paard en hierdoor over het algemeen makkelijk in de omgang. Ze zijn erg mensgericht en willen graag voor je werken. Het zijn koudbloeden maar het zijn zeker open en gevoelige paarden. Door deze combinatie van eigenschappen vind ik dat je een geweldige band met deze paarden op kan bouwen. Deze karaktereigenschappen zorgen ervoor dat ze regelmatig ingezet worden als therapie- of zorg-paard. Er leven weinig ziektes onder dit ras en ze kunnen tot wel 30 jaar oud worden. 

 Herkomst 

Zwarte Woud

Grootte

Merries tussen 148 tot 156 cm 
Hengsten minstens 148 cm, volwassen hengsten tot 160 cm

Kleur

 De meeste Schwarzwälder Fuchsen zijn voskleurig met lichte manen en staart. De kleuren bruin, zwart en schimmel komen ook voor, maar zijn zeldzaam. 

Bouw

Hoofd
Kort, droog, markant en uitdrukkingsvolle ogen.


Hals
Sterk gespierd en goed aangezet. 


Lichaam

 Licht tot middelzwaar met schuine schouder en een brede en goed bespierde kroep. 


Fundament
Correct, droog, krachtig, sterke benen en harde hoeven.

Beweging

 Ruime gangen, vlot en wendbaar.

Gebruik 

 De Schwarzwälder Fuchs is veelzijdig inzetbaar. De Schwarzwälder kan zowel onder het zadel gereden worden en aangespannen worden. Omdat ze zo koel van karakter zijn worden ze ook regelmatig gebruikt als zorg- en therapie-paard. Ook is de Schwarzwälder goed inzetbaar voor land- en bosbouw werkzaamheden.

Voeding en stalling

 Een Schwarzwälder Fuchs moet sober worden gevoerd worden, anders worden zij snel te dik. 
Ze zijn gewend in extreme omstandigheden te leven, daardoor hebben ze ook niet veel voeding nodig en zijn ze goed bestand tegen kou.

Geschiedenis

In Zuid-Duitsland, in het Zwarte Woud ligt het plaatsje St. Märgen. Hier is men in een klooster begonnen met het fokken van een sterk gebouwd paardenras. Zij hadden in die tijd paarden nodig om zwaar werk te verrichten in de bossen. De Schwarzwälder is ontstaan uit meerdere rassen, zoals de Ardenner, Noriker en Freiberger.
 
Daarna kwamen de landbouwmachines en was de Schwarzwälder Fuchs niet meer nodig. Dit was bijna de ondergang van de Schwarzwälder Fuchs. In 1973 waren er nog maar 4 goedgekeurde dekhengsten en in 1977 waren er nog maar 159 merries.  
 
Dankzij de Duitse staat, die de fokkerij is gaan subsidiëren, gaat het gelukkig nu weer goed met de Schwarzwälder Fuchs. Bij de staatsstoeterij, Haupt- und Landgestüt Marbach, zijn in de loop der jaren heel veel Schwarzwälder veulens gefokt, die later ook weer zijn goedgekeurd als dekhengst.
 
In Duitsland zijn nu ongeveer 1500 Schwarzwälders. Hoeveel Schwarzwälders er in Nederland zijn, kan alleen maar geschat worden. In Nederland is namelijk geen stamboekvereniging. Het Schwarzwälder Fuchs Netwerk Nederland houdt de gegevens zoveel mogelijk bij, maar is hierbij afhankelijk van de aanmeldingen. De schatting is dat er in ons land zo’n 350 tot 400 Schwarzwälder Fuchsen zijn.

Kennismaking


informatiedag

Zou u graag kennis willen maken met de Schwarzwälder Fuchs? Dat kan! 
Tijdens de informatie middag zal ik mijn kudde laten zien die bestaat uit meerdere paarden met elk hun eigen kleur en bloedlijn, ik kan  u alles vertellen over het ras en hun karakter. 
Stel u wilt een Schwarzwälder Fuchs aanschaffen maar u hebt er nog nooit een gezien, laat staan op gereden, dan bieden wij uiteraard de mogelijkheid om een keer te rijden. U kunt dan bij mij een privéles boeken.


 
Het is belangrijk dat u zich aanmeld voor de informatie dagen, om ervoor te zorgen dat er niet teveel mensen tegelijk komen zodat ik genoeg tijd heb voor iedereen. 

Data´s informatie-middag:
(volgen nog)
  
Aanmelden het liefst via 
Whatsapp: 0622274278 
Of mail: info@sfsn.nl 
 
Het is altijd super leuk om de enthousiaste reacties te horen als mensen voor het eerst op een Fuchs zitten. 

Stagiaires

Wil jij alles leren over fokken, dekken, lessen en het verzorgen van de paarden? Ik neem je zo veel mogelijk mee in de dagelijkse werkzaamheden, en als jou niveau het toelaat dan zal je ook geregeld op het paard zitten. Dat alles in combinatie met dit fantastische fantastische ras! Wij bieden als erkend leerbedrijf periodieke stageplekken aan. Neem snel contact op en kom ons team versterken!

Schwarzwälder Fuchs Netwerk Nederland

 

Deze website is voor iedereen die meer wil weten over dit zeldzame paardenras en wat er bijvoorbeeld komt kijken bij het houden van een Fuchs, of het fokken van een veulen. Schwarzwälder Fuchs Netwerk Nederland voorziet informatie aan alle Fuchs eigenaren en liefhebbers in Nederland.