Zorg

dagbesteding

logeren

24/7 bereikbaar

Wat wij bieden

Op de stoeterij bieden wij kleinschalig, leuke dagbestedingsplekken aan voor mensen die graag buiten bezig zijn en zich aangetrokken voelen tot de zorg (en magie) van paarden. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte om jezelf te zijn en om op je eigen tempo aan je doelen en wensen te werken. 
 
 Er wordt gefokt, geknuffeld, paardrijles gegeven en uiteraard goed voor de paarden gezorgd. Naast de dagelijkse zorg voor de paarden is er in overleg alles mogelijk op onze dagbesteding. Wil je ook leren rijden of naast de paardenzorg juist even heel wat anders doen? Wij staan overal open voor, the sky is the limit zeggen wij altijd maar....wij hechten nou eenmaal waarde aan plezier, creativiteit, positiviteit , groei, ondernemen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er een goede balans is tussen inspanning en ontspanning, zo houden we het leuk!

Wist je dat je door met paarden te werken ook heel veel over jezelf kan leren? Het is niet voor niets dat paarden steeds meer ingezet worden bij coaching en dat er steeds meer wetenschappelijk bewijs wordt verzameld om paarden in te zetten bij het helen van trauma (PTSS). Paarden zijn namelijk van nature heel sensitief, het zijn vluchtdieren en leven altijd in het hier en nu. Ze reageren dus ook op jou. Ze reageren op je gemoedstoestand, je intenties en eventuele angsten. En daar waar de wetenschap nog onderzoek doet, is dit voor ons een weten en extra reden om mensen tussen deze mooie dieren een fijne plek te bieden.

Wil je meer structuur in je leven en/of meer sociale contacten? Wil je leren zelfstandiger te worden en je vaardigheden en talenten ontwikkelen? Wil je meer harmonie in je contacten krijgen? Wil je meer buiten zijn en alles over paarden leren of misschien wil je wel een moestuin onderhouden/aanleggen? Bij ons is het mogelijk en wij begeleiden je hierin.

 

Voor wie?

 

Wij staan open voor iedereen die zich geroepen voelt door onze fijne plek. Wij hebben ook niet heel veel met labels want ieder mens is nu eenmaal uniek en altijd meer dan een diagnose maar onze ervaring is breed.

Marja’s ervaring: 
LVG, ASS, ADHD, NAH, burn-out, verslavingsproblematiek.

Mariekes ervaring: 
Alle psychiatrische en/of psychosociale hulpvragen, (SG)LVG, ASS, NAH, (c-)PTSS, burn-out, verslaving.